Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Музей мистецтва давньої української книги

Дивись.інфо

Середа, 15 лютого 2017, 16:39

Шукати стародруки у Львівській національній галереї можуть лише її працівники. Документ

Музей мистецтва давньої української книги

У Міністерстві культури України не створювали робочої групи з надання методичної допомоги у проведенні звірки у Галереї.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Варіантів до Міністерства культури.

У документі зазначено, що проведення звірення фондів покладається виключно на заклади культури. Такі звірення проводять згідно із наказом і графіком затвердженими керівником. 

Разом з тим, фахівцями Міністерства при необхідності надається методична допомога в телефонному режимі, письмові роз'яснення та безпосередньо з виїздом до Галереї. 

Нагадаємо, у січні, у зв'язку зі зникненням 95 стародруків і двох манускриптів (рукописів) з Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького, Міністерством культури опрацьовувалось питання створення робочої групи для надання методичної допомоги в проведенні звірення в Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького. 

Наразі у галереї мистецтв триває звірка існуючих фондів. Як запевнив її Генеральний директор Тарас Возняк, її результати обов'язково оголосять. Матеріали щодо проведення Звірення Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького має подати Міністерству культури до 1 березня.

Джерело у ЛНГМ надало Варіантам повний список реліквій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.