Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lv.npu.gov.ua

Середа, 15 лютого 2017, 16:22

Лікар-психіатр однієї із лікарень Львівщини вимагав 200 доларів хабара

хабар

Хабарник організував систему отримання хабарів за видачу довідок і сертифікатів.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області. 

Відтак, правоохоронці викрили лікаря-психіатра, працівника одного з комунальних лікарень області, який організував систему одержання від пацієнтів хабарів за сприяння у проходженні медичних, психіатричних та наркологічних оглядів, а також за видачу довідок і сертифікатів.

Як зазначили у поліції, хабарника затримали у службовому кабінеті під час отримання 200 доларів хабара за погодження медичної карти для отримання дозволу та видачу сертифікатів нарколога і психіатра.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі проводиться досудове розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.