Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Військові

Вівторок, 14 серпня 2012, 15:59

Рівень злочинності у військовій сфері Західного регіону за 2012 рік знизився майже на 50%

За 7 місяців 2012 року рівень злочинності у воєнних формуваннях Західного регіону України знизився на 46%.

Про це повідомив прокурор Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Павло Богуцький під час прес-конференції.

Павло Богуцький вважає, що зниження рівня злочинності пов'язане з відповідною роботою серед військовослужбовців і тих, хто має відношення до проходження військової служби на попередження злочинів. Прокурор додав, що військові правоохоронні органи і органи військової прокуратури відмовилися від порушення кримінальних справ за малозначними фактами. Формально ознаки злочину були, але значення для суспільства такі випадки не мали - тоді обмежувались притягненням до дисциплінарної відповідальності та усуненням наслідків діяння.

Сума збитків за скоєні 2012 року у військовій сфері Західного регіону злочини становить 2 млн. 800 тис. грн. Загалом за 7 місяців поточного року зареєстрований 61 злочин, з них 27 – корупційного спрямування, 27 – важкі та особливо важкі. Знизилась кількість злочинів, пов'язаних із заволодінням державним та військовим майном.

Найбільша кількість злочинів зареєстрована за Міністерством оборони України (74%). За військовими об'єктами Державної прикордонної служби України зареєстровані 16%, а ще 10% злочинів вчинені військовослужбовцями внутрішніх військ МВС України та інших військових формувань.

Нагадаємо, з 15 серпня починає працювати прокуратура Західного регіону України з нагляду за дотриманням законів у воєнній сфері, а з сьогоднішнього дня припиняє свою діяльність військова прокуратура Західного регіону України та підпорядковані їй військові прокуратури гарнізонів від сьогоднішнього дня ліквідовані.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.