Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Прес-реліз,   Четвер, 16 лютого 2017, 12:58

Після перезавантаження влади до парламенту прийде патріотична команда, – Тимошенко

Юлія Тимошенко

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко переконана, що в разі проведення дострокових виборів до парламенту прийде демократична патріотична команда.

Про це вона заявила в ефірі програми «20/22 з Литвиненко та Апасовим» на телеканалі «NewsOne».

За прогнозами Тимошенко, в новому парламенті збільшиться кількість депутатів від «Батьківщини», «Самопомочі» та від демократичних молодих команд, також пройде партія «Свобода» та політичні сили, які очолюють Анатолій Гриценко та Міхеіл Саакашвілі.

«Я вірю в те, що в новій Верховній Раді не буде БПП і «Народного фронту», а також проросійських сил», – наголосила лідер «Батьківщини».

За словами Тимошенко, сьогодні потрібно перезавантажувати владу та відсторонити від неї олігархів, які «ляльководять» фракціями парламенту, бо «якщо клани при владі, то не має значення прізвище прем’єра».

Голова партії зауважила, що існує декілька варіантів оголошення дострокових виборів.

«Перший – якщо у президента прокинеться мораль, честь і совість, і він, розуміючи, що в цьому парламенті керує мафія і що коаліції не існує, має всі права розпустити парламент. Другий варіант – під тиском людей. І  третій варіант – якщо парламент сам розпуститься», – уточнила народний депутат.

До того ж, Юлія Тимошенко зазначила, що не бачить ні волі президента, ні волі парламенту саморозпуститись, «і тому люди мають сказати своє рішуче слово».

Лідер «Батьківщини» переконана, що після перезавантаження влади за три роки країну можна буде поставити на ноги.

«А першочергові кроки, які дадуть людям результат, – вирішення питань з тарифами, заробітними платами і пенсіями – ми можемо зробити за два-три тижні, максимум – за місяць», – запевнила лідер партії.

Тимошенко також зауважила: для того, щоб розпрощатися з олігархами, потрібно, аби новий прем’єр мав конституційну більшість в парламенті – 300 голосів плюс один. Тоді президент не зможе накладати вето і блокувати рішення парламенту і уряду, додала вона.

«А у нас сьогодні де-факто – не парламентсько-президентська форма правління, а президентсько-парламентська. До того ж і судову гілку влади підпорядкували главі держави. На жаль, президент у нас – головний олігарх. Уряд – маріонетка в руках кланів. Тому нам потрібно повністю перезавантажувати владу!» – заявила лідер «Батьківщини».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.