Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Шевська

Wikimapia

Понеділок, 20 лютого 2017, 16:40

У Львові намагалися пошкодити будинок із списку спадщини ЮНЕСКО

вул. Шевська

Йдеться про будинок на вул. Шевській у Львові.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Львівська місцева прокуратура №1 попередила незаконну передачу земельної ділянки з будинком, внесеним до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Зокрема, Львівська міськрада дала дозвіл підприємству на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0359 га вартістю близько 1,2 млн грн на вул. Шевській для реставрації з переплануванням будинку.

Однак, як зазначили у прокуратурі, у міськраді "забули", що на цій ділянці знаходиться будинок, який належить до пам'яток архітектури національного значення і який розташований в межах історичного ареалу та зони регульованої забудови міста, а також входить в ансамбль історичного центру Львова, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Відтак, ще у липні 2016 рок прокуратура подала позов до Львівського окружного адміністративного суду щодо скасування незаконної ухвали міськради.

Суд відмовився задовольнити позов, тому вже обласна прокуратура подала апеляцію на рішення суду першої інстанції у Львівський апеляційний адміністративний суд, який постановив скасувати незаконну ухвалу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.