Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Палац мистецтв

Четвер, 23 лютого 2017, 17:20

Львівський Палац мистецтв залишається під покровом облради

Палац мистецтв

Господарський суд Києва відмовив Фонду держмайна у відчуженні в Львівської облради Палацу мистецтв. 

Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

«Господарський суд Києва повністю відмовив Фонду держмайна у задоволенні позову», – повідомив начальник відділу правової роботи Львівської облради Андрій Мельник.

Він зазначив, що що у суді вдалося довести законність комунальної форми власності Палацу.

Нагадаємо, Фонд державного майна України звернувся до суду щодо повернення у державну власність Львівського палацу мистецтв, який наразі перебуває у комунальній власності Львівської облради. ФДМУ, посилаючись на нормативні документи Верховної Ради, доводив, що Львівський палац мистецтв має бути державній власності. На думку юристів Фонду, у 1995 році Львівська ОДА незаконно передала Палац у комунальну власність облради. 

Зокрема, Спілка художників УРСР зазіхала на деякі з приміщень Львівського палацу мистецтв, оскільки саме там вона юридично зареєстрована.

У зв'язку з цим фактом, депутати Львівської облради й група нардепів також звернулись до Президента та Кабміну.

Додамо, що у липні 2012 року депутати Львівської обласної ради вирішили не передавати у державну власність Львівський палац мистецтв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.