Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Школа безпечного життя

Четвер, 23 лютого 2017, 19:06

На Золочівщині поліцейські навчили дітей безпечніше жити

Школа безпечного життя

У Золочівському районі вчились попереджати вчинення підлітками протиправних дій, стимулювали школярів дотримуватись правил безпечної поведінки у побуті та на дорозі.

Про це сьогодні під час прес-конференції розповіли начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа і головний спеціаліст Департаменту освіти і науки ЛОДА Юрій Савчин та член БФ "Твоє право" Андрій Гнида.

Вони пояснили, що основною метою пілотного проекту «Школа безпечного життя» було об’єднання зусиль поліцейських та педагогів задля безпеки дітей. Проект  стартував наприкінці минулого року у Золочівському районі. Під час його реалізації поліцейські місцевого відділу поліції спільно із соціальними педагогами щотижня проводили у школах інтерактивні заняття для підлітків.

До проекту долучилися 24 загальноосвітні навчальні заклади Золочівщини, а учасниками тренінгів, загалом, стали близько 700 школярів.

Заняття для дітей тривали три місяці, а 16 лютого у місті Золочеві відбулась Велика фінальна гра, під час якої учні мали змогу перевірити свої знання.

Керівник проекту Андрій Гнида наголосив:

"Школа безпечного життя" – це яскрава ілюстрація того, що поліція змінюється не тільки у великих містах, але й у віддалених районах нашої країни. Про це свідчать неймовірні емоції дітей, які стали учасниками проекту. У своїх наставниках-поліцейських вони бачать, у першу чергу, порадника, а вже потім - представника влади".

 

Як зауважили організатори, результатом проекту є те, що розроблено ефективну методологію для навчання дітей правилам безпеки, яка не лише пройшла експертизу у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, але й була успішно впроваджена у школах Золочівського району.

Андрій Гнида також припустив, що програма співпраці підлітків та правоохоронців може запровадитись на загальнообласному рівні. 

Зазначимо, що проект здійснювався Благодійною організацією «Твоє право» у партнерстві із Головним управлінням Національної поліції у Львівській області, Департаментом освіти і науки, а також Службою у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації. Фінансове сприяння проекту надав Канадський фонд підтримки місцевих ініціатив.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.