Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

будівництво

П'ятниця, 24 лютого 2017, 17:50

У Львові виявили більше 300 забудов із порушеннями

будівництво

У 2016 році ДАБК Львова оштрафувала 308 забудовників.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні, звітуючи про виконану роботу у 2016 році, начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові Володимир Цабак, у 2016 році у інспекцію надійшло понад 1600 звернень від громадян.

За його словами, було проведено 603 перевірки з дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності у місті за результатами яких інспекція винесла 308 постанов про накладення штрафів у 7,5 млн грн.

Основними порушеннями було виконання будробіт без отримання дозволу, наведення недостовірних даних у документах, недопущення інспекторів для проведення перевірок.

"Оскільки за 2016 рік було виявлено велику кількість самочинно збудованих об’єктів на етапах завершення будівництва, що зумовило подання позовів про знесення, основним завданням на 2017 рік інспекцією буде виявлення усунення порушень та притягнення до відповідальності суб’єктів містобудування на початкових стадіях будівництва з метою недопущення порушень прав мешканців на житло", – наголосив Володимир Цабак.

Нагадаємо, у квітні 2016 року Львів отримав нові повноваження держархбудконтролю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.