Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Вівторок, 7 березня 2017, 16:54

Владі вигідно затягувати розслідування аварії на шахті "Степова", – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Комісія із розслідування вибуху на шахті "Степова" біля Червонограда, створення якої ініціювали у Кабінеті Міністрів, запрацювала лише на п’ятий день після вибуху і загибелі восьми гірників.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова Львівської обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк, повідомляє прес-служба партосередку.

За словами очільника "Батьківщини" на Львівщині, світовий досвід підтверджує, що експертні висновки щодо вибуху мали бути озвучені того ж дня, а у нашому випадку на перше засідання приходить лише три з п’ятнадцяти членів державної комісії.

"Кожен втрачений день ускладнює вивчення причини катастрофи – підвищення рівня метану в лаві знищує важливі сліди аварії, а шахта з дня на день може знову запрацювати", – наголошує Михайло Цимбалюк.

Політик припускає, що винною в аварії на шахті "Степова" є власне українська влада усіх років Незалежності.

"Адже вугледобувна галузь нашої країни завжди була в занепаді, роботу шахтарів як не цінували, так і продовжують не належно оцінювати. Як результат – шахти не модернізовують, безпека роботи під землею мінімальна Практично весь Донецький вугільний басейн три роки як окупований незаконними терористичними організаціями і дивує те, що нинішня влада так і не запропонувала якісної програми розвитку шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну для того, щоб посилити енергонезалежність країни", – підсумував Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.