Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Золочівський район

Четвер, 9 березня 2017, 14:30

Гору Кузяріна на Золочівщині перетворять у пам'ятку природи

Золочівський район

Її площа становитиме 4 га.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як наголосили у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА, у селі Підлипці Золочівського району створять пам’ятку природи місцевого значення "Гора Кузяріна".

За результатами обстежень екологи виявили тут 6 видів рослин, занесених до Червоної книги України та 5 видів регіонально-рідкісних рослин, які потребують охорони у межах Львівської області. Також у селі зростає 59 видів рідкісних судинних рослин.

"Створення такого об’єкту дозволить зберегти особливий ландшафт та унікальні ценози степових схилів західного Поділля. Буде мати водоохоронне та ґрунтозахисне значення, оскільки близько до ділянки знаходяться свердловини забору питної води для Львова", – заявили у департаменті.

Окрім цього, при обстеженні навколишньої території виявили перебування метелика махаона, занесеного до Червоної книги України, та гніздування деркача, занесеного до Європейського червоного списку тварин і рослин, що перебувають під загрозою зникнення.

Нагадаємо, станом на січень 2017 року на Львівщині функціонує 357 об’єктів природно-заповідного фонду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.