Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

квартплата

П'ятниця, 10 березня 2017, 13:26

З квітня у Львові зросте квартплата

квартплата

Львівська міськрада підняла тарифи на утримання будинків.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни у рішення "Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення у м. Львові індивідуально по кожному будинку".

Зокрема, з 1 квітня цього року зміняться тарифи на послуги комунальних підприємств з утримання та прибирання будинків і дворів.

Як йдеться у рішенні виконкому, тарифи подорожчають через підвищення мінімальної заробітної плати.

У послуги з утримання будинків входять: витрати з прибирання сходових кліток, технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, каналізації, дератизація, ремонту будинків, освітлення коридорів і підвалів, тощо.

Як заявив начальник житлового управління міськради Сергій Сало, однокімнатна квартира на вул. Саксаганського платила 0,99 грн, а тепер буде платити 1,51 грн за кв.м. Трикімнатна квартира на вул. Менделєєва платила 1,12 грн, а буде платити 1,71 грн за кв.м. У Сихівському районі трикімнатна квартира на вул. Полуботка платила 1,60 грн, а тепер платитиме 2,30 грн за один кв.м.

Загалом, тарифи зростуть від 30 до 50%.

Нагадаємо, на 10-15% тарифи на квартплату зросли у березні 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.