Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Понеділок, 13 березня 2017, 14:33

Нищення пам'ятників полякам на Львівщині є російською провокацією,– Синютка

Олег Синютка

Таку позицію голови Львівської ОДА підтримує і Генконсульство Польщі у Львові.

Про це сьогодні повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, передає кореспондент Варіантів.

Нищення місць захоронення поляків на Львівщині Олег Синютка вважає провокацією, яку чинять російські спецслужби.

"Генконсул Республіки Польщі у Львові також вважає, що ті факти вандалізму, які вчинили на Львівщині, зроблені для того, щоби посварити українців і поляків. Але такі дешеві авантюри не посварять нас, наші народи спільно працюватимуть для того, аби панував мир, добросусідство та повага",  розповів Олег Синютка.

Як підтвердила застуниця Генеральногл консула Республіки Польща у Львові Катажина Солек, поляки також розцінюють нівечення могил на території області як провокацію.

"Ставлення поляків до актів вандалізму, що відбулись на території Львівщини, таке ж, які в українців. Чергова акція в області може свідчити про те, що дані особи, які займаються такими провокаціями, є безрадні. Ми дуже вдячні, що українська сторона швидко зреагувала на такі випадки, а також за те, що всі пам’ятники вже відчищені ",  зазначила Катажина Солек.

За словами Синютки, на місцях, які найбільше можуть привертати увагу потенційних вандалів чи працівників спецслужб країни-агресора, правоохоронці вже посилили охорону. А органи місцевого самоврядування мають встановити ще й відеонагляд.

Як стало відомо сьогодні, на Львівщині спіймали організовану групу, яка мала влаштувати провокації на кордоні з Польщею.

Нагадаємо, цими вихідними невідомі облили червоною фарбою та розписали пам'ятники загиблим у часи Другої світової війни у Підкамені, а також розстріляним польським професорам на Вулецьких пагорбах у Львові.

Також у січні невідомі осквернили пам'ятник вбитим полякам на місці винищеного польського села Гута Пеняцька Бродівського району на Львівщині. Залишки пам'ятника пофарбували у кольори українського прапора УПА, а також намалювали символи СС.

А на початку лютого невідомі особи закидали Генконсульство Польщі у Львові червоною фарбою та розписали огорожу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.