Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєвіз

П'ятниця, 17 березня 2017, 14:02

Синютка не отримав від Садового підтверджень блокування вантажівок зі львівським сміттям

сміттєвіз

Львівька міськрада не надала жодних офіційних підтверджень щодо сміттєвої блокади.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, облдержадміністрація зверталася із запитами до Львівської міської ради з проханням надати докази арешту і блокування вантажівок, однак, станом на сьогодні, немає жодних підтверджень про блокування сміттєвозів, які вивозять сміття зі Львова на полігони області та України.

Як зазначили у адміністрації, якщо сміттєва блокада підтвердиться, то обласна влада звертатиметься до правоохоронців для розслідування фактів блокування.

Також, за даними Львівської ОДА, на території області почастішали випадки незаконного вивезення відходів з Львова у лісосмуги та поля. Такі факти зафіксували в Яворівському, Бузькому та Мостиському районах.

Нагадаємо, поліція відкрила 11 кримінальних справ за фактами незаконного вивозу сміття зі Львівської області, а станом на 6 березня зі Львова не вивезли понад 1000 тонн відходів через блокаду сміттєвозів в інших областях України.

Також у лютому Львівська облрада запропонувала вивозити львівське сміття у межах обласного проекту із впорядкування полігонів, проте тільки при згоді місцевої влади та самих мешканців.

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.