Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

П'ятниця, 17 березня 2017, 16:55

Французи допомагатимуть Львову вирішувати сміттєву кризу

львівське сміття

Французька компанія "Egis" за 650 тисяч євро підготує комплексне дослідження і стратегію міста у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Сьогодні міський голова Андрій Садовий підписав Меморандум порозуміння з французькою інжинірінговою компанією "Egis".

Кошти на дослідження, а саме 650 000 євро, надав Фонд вивчення і підтримки приватного сектору (FASEP) генерального казначейства Франції.

Як наголосили в управлінні інвестицій та проектів департаменту еконмічного розвитку Львівської міської ради, ключовим для Львова у цьому дослідженні є коригування проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Також компанія розроблятиме концепцію утилізацію відходів у Лвьові.

Директор Egis Ukraine Арно де Ружі зазначив, що компанія працює в Україні вже 20 років. У Львові компанія праювала з трьома комунальними підприємствами: ЛМКП "Львівтеплоенерго", ЛКП "Львівелектротранс", ЛКП "Львівавтодор", а також встигла попрацювати на Грибовицькому сміттєзвалищі:

"Наші експерти вже почали працювати і сумлінно працюватимуть у цьому проекті. Важливо, щоб зі сторони міста ми мали достойну команду. З нашої сторони ми залучимо кращі ресурси для якісної реалізації проекту, аби досягти необхідного для міста і львів'ян успіху."

Зазначимо, що замовником робіт компанії також був Виконавчий комітет Львівської міської ради. У Львові компанія має проектний офіс.

Арно де Ружі також подякував Надзвичайному та Повноважний Послу Франції в Україні Ізабель Дюмон за гроші.

Як розповіла Ізабель Дюмон, до французької сторони звертались як Львівська міська рада так і Львівська облдержаміністрація:

"На прохання міської ради та облдержадміністрації 3 березня цього року виділено 560 000 євро для реалізації цього проекту. Компанія "Egis" відома сае завдяки проектам по переробці сміття. Ми сподіваємось, що саме вона допоможе вирішити проблему, яка виникла у Грибовичах. Ми сподіваємось, що у червні цього року завершиться порацювання цього проекту. Ми у подібній галузі працювали з містом Черкаси", – наголосила Ізабель Дюмон.

Нагадаємо, ще 30 січня Апеляційний суд зобов'язав Львівську міську раду провести рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. На початку лютого стало відомо про проведення стабілізаціних робіт на сміттєзвалищі, однак вони проводяться відповідно до проекту рекультивації 2013 року, а нового проекту, який б відповідав сьогоднішній ситуації на полігоні, немає

Довідково

Дослідження «Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з ТПВ, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію» міститиме такі складові:

- Огляд існуючої системи поводження з твердими побутовими відходами;

- Розробку Стратегії поводження з ТПВ та Генерального інвестиційного плану для Львова;

- Підготовку попереднього проекту потужностей з збору, переробки та утилізації ТПВ (в т. ч. коригування існуючого проекту рекультивації сміттєзвалища в с. Грибовичі);

- Фінансовий аналіз та аналіз закупівель щодо рішень з поводження з ТПВ;

- Оцінку екологічного та соціального впливу;

- Підготовку тендерної документації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.