Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахта "Степова"

П'ятниця, 17 березня 2017, 17:12

Сім'ям загиблих гірників на шахті "Степова" виплатити по 500 тисяч

шахта "Степова"

Кошти отримали 8 родин загиблих та 23 постраждалих під час вибуху на шахті.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, 8 родин загиблих та 23 постраждалих на шахті "Степовій" сьогодні отримали 5,725 млн грн.

"Львівська ОДА вже перерахувала кошти родинам загиблих та потерпілим внаслідок аварії на шахті "Степова". Таке доручення здійснити виплати до 17 березня було надане на засіданні урядової комісії 13 березня. Кошти надійшли з державного резервного фонду для виплат у розмірі: 500 тис грн родинам загиблих та 75 тис грн потерпілим", – розповів Геннадій Зубко. 

Нагадаємо, 2 березня на шахті "Степова №10" державного підприємства "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху сталося обрушення породи у зоні якого знаходилися 34 гірники. Внаслідок цього 8 гірників загинуло. 

Як повідомлялося, родини загиблих під час аварії на шахті "Степова", крім державної допомоги, отримають по 100 тисяч гривень, постраждалі – від 20 до 60 тисяч гривень із обласного бюджету Львівщини.  

Наразі шахта не працює, тут здійснюються гірничо-рятувальні роботи щодо зменшення вмісту метану у повітрі, а на момент обвалу у неї не було належно оформленого дозволу на проведення небезпечних робіт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.