Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гройсман

Понеділок, 20 березня 2017, 13:32

Гройсман засуджує підтримку блокади ОРДЛО львівською владою

Володимир Гройсман

Володимир Гройсман розкритикував підтримку блокади Донбасу деякими місцевими радами, серед яких й львівська.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні під час брифінгу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розкритикував підтримку блокади Донбасу деякими місцевими радами.

"Я хотів би прокоментувати рішення місцевих рад. Шановні і дорогі друзі, а хоч хтось із вас хоча б приблизно проаналізував наслідки цієї блокади, чи провів обговорення, щоб чітко вийти до людей і сказати: це плюси блокади, а це мінуси, і ми беремо на себе відповідальність за всі негативні наслідки? Ні, ніхто цього не зробив", – наголосив Володимир Гройсман.

За його словами, ніхто з місцевих керівників не зв'язався з ним із питання наслідків блокади.

Нагадаємо, 14 березня депутати Львівської міської ради виступили за заборону торгівлю російськими товарами в Україні та визнання територій, підконтрольних ЛНР та ДНР, окупованими Російською Федерацією. 16 березня за відповідне звернення проголосували й депутати Львівської обласної ради.

Також у Львові члени добровольчих батальйонів оголосили, що засуджують використання сили до учасників блокади, затриманих 13 березня на станції Кривий Торець у Донецькій області, та висунули ще декілька вимог. Наразі усіх 45 затриманих звільнили.

Додамо, що 14 березня біля Слов'янська народний депутат Володимир Парасюк, який їхав із Харкова з людьми, що мали приєднатися до блокади ОРДЛО, побився із донецькими поліцейськими.

Його звинуватили у насильстві проти правоохоронців, а слідче управління Національної поліції в Донецькій області відкрило кримінальне провадження.

Зазначимо, що торік Володимир Грйосман Прем'єр-міністр України визнав мораторії місцевих рад на підняття тарифів на житлово-комунальні послуги рішеннями, що не мають юридичної сили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.