Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександра Кужель

ZN.ua

Прес-реліз,   Середа, 22 березня 2017, 13:21

Скандал з призначенням аудитора НАБУ є продовженням провальної політики президента, – Кужель

Олександра Кужель

Скандал, що виник з призначенням на посаду аудитора НАБУ Нейджела Брауна без погодження його кандидатури з профільним парламентським комітетом є закономірним продовженням провальної кадрової політики Президента України.

Про це в ефірі програми «Постфактум» на радіо «Вєсті» заявила народний депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель, повідомляє прес-служба «Батьківщини» на Львівщині.

«Особисто я дуже не поважаю закулісні ігри, не сприймаю «шухера під столом», виступаю за прозорість. Прозоро відбувалось призначення Сторча у комітеті з протидії корупції під головуванням Єгора Соболєва, у відповідності з демократичними процедурами і регламентом», – наголосила вона.

Політик звернула увагу, що фракція «Батьківщина» підтримала кандидатуру Роберта Сторча на посаду аудитора НАБУ, адже він здатен здійснити незалежний аудит, якого так боїться влада.

«А раптове і непогоджене з парламентськими фракціями рішення деяких орієнтованих на президента депутатів неіснуючої коаліції внести іншу кандидатуру – Нейджела Брауна – це порушенням демократичних процедур і Регламенту», – вважає Олександра Кужель.

Разом з тим, парламентар зазначила, що цей скандал став закономірним підсумком політики президента, який, розставляючи на всі ключові посади «своїх» людей, намагається сконцентрувати у своїх руках політичний та економічний вплив на всі владні інституції.

«Ми бачимо абсолютно провальну роботу креатур президента – в Антимонопольному комітеті, Фонді держмайна, МОЗ. Окремо зазначу, що діяльність керівника НКРЕКП, «рошенівського» менеджера Дмитра Вовка стала предметом розгляду Євросоюзу. Нагадаю, що Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович звернувся до Президента України з листом, в якому піддав нищівній критиці як діяльність цього псевдонезалежного регулюючого органу в цілому, так і формулу «Роттердам+», запроваджену Вовком», – пояснила Кужель.

За словами депутата від «Батьківщини», наслідком невдалої кадрової політики стало зростання корупції, що знищує державу, та тотальне зубожіння населення.

«Виходом з цього корупційного кола є повне негайне перезавантаження влади», – підсумувала Олександра Кужель.

Нагадаємо, за результатами голосування 21 березня за кандидатуру для визначення як представника Верховної Ради України до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України, аудитора призначено не було.

У рейтинговому голосуванні кандидатуру Роберта Сторча підтримали 178 депутатів, а Найджела Брауна – 202 депутати. Після цього спікер поставив на голосування питання про призначення Найджела Брауна, але це рішення підтримали лише 200 народних депутатів.

Окрім провладних фракцій, за нього голосували «Опозиційний блок» та група «Воля народу».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.