Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 22 березня 2017, 16:25

Садовий готується до товариства поціновувачів шансону

Андрій Садовий

Андрій Садовий розповів про кримінальні провадження, у яких фігурує його особова справа.

Про це міський голова Львова повідомив сьогодні під час брифінгу.

"Ми сьогодні отримали рішення суду, де вони вилучають мою особову справу для доопрацювання. Я ще не знаю, де ця особова справа в кінцевому випадку буде розслідуватись: чи у Львові, чи, як сказав генеральний прокурор, можливо, у Рівному, чи у генеральній прокуратурі", – зазначив Андрій Садовий.

За його словами, відкрито декілька кримінальних справ. Їх порушено за фактом тих чи інших діянь. Він припустив, що ці справи об’єднають:

"Те, що я знаю, це справа по полігону, є справа по індустріальному парку, де СТР викупила ділянку, декілька інших справ по вивезенню відходів."

Міський голова Львова додав, що зміни до Кримінально-процесуального кодексу України, які були внесені 16 березня у Верховній Раді, дають можливість кримінальну справу проводити безмежну кількість часу:

"Якщо раніше були обмеження, то зараз усе роблять для того, щоб покарати Януковича, і два роки тому внесли зміни у Кримінально-процесуальний кодекс, щоб дозволити засудження людини без її участі. Зараз терміни збільшили, дозволили об’єднувати справи. Нас чекає цікавий процес." 

Нагадаємо, що у січні Апеляційним судом визнано протиправною бездіяльність виконавчого комітету Львівської міської ради та міського голови Львова щодо незабезпечення закриття Грибовицького полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для нового полігону і будівництва на ній заводу з переробки сміття.

У листопаді минулого року Генпрокуратура спільно з Нацполіцією розслідувала факти зловживання службовими особами Львівської міськради. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Львівської міської ради, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби уклали з суб’єктом господарювання договір купівлі-продажу земельної ділянки у Львові під індустріальний парк за ціною 52 мільйони гривень, не зважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка цієї земельної ділянки складала 140 мільйонів, чим заподіяли збитки державі в особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.