Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Збір сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі

Фото Олени Ярошенко

Четвер, 23 березня 2017, 13:26

На Грибовицькому сміттєзвалищі шукач кольорових металів отримав небезпечні для життя опіки

Збір сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі

Про цей факт стало відомо з матеріалів судової справи, розгляд якої відбувся в лютому у Жовківському районному суді.

20 грудня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі бездомний, який займався збором кольорових металів, отримав опіки 40% поверхні тіла, що були небезпечними для життя.

У чоловіка було виявлено термічні опіки 2 та 3 ступеню на голові, шиї, обох руках, ногах, спині, попереку, сідницях, всього на 40% поверхні тіла, котрі утворилися від дії високої температури полум'я незадовго до поступлення в лікарню, були небезпечними для життя на момент заподіяння і за цією ознакою відносяться до тяжкого тілесного ушкодження. Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Мікули В. Є. Жовківського районного суду "Про тимчасовий доступ до речей і документів" від 21 лютого 2017 року.

З допиту бездомного стало відомо, що він збирав на сміттєзвалищі у селі Грибовичі кольоровий метал. «Коли кольоровий метал ним був знайдений, то він його порубав, а коли обпалював, то невідома рідина з вогню попала на нього, в результаті чого він загорівся. Коли він погасив вогонь на собі, то вийшла на трасу в районі с. Збиранка, де зупинивши попутній автомобіль, яким його було доставлено у 8-му міську клінічну лікарню м. Львова», –йдеться в ухвалі.

За цим фактом було відкрито кримінальне впровадження за ст. 128 ККУ - Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Нагадаємо, у червні на Грибовицькому сміттєзвалищі під час пожежі загинули троє рятувальників і зник еколог. Робота Грибовицького сміттєзвалища припинена, а Львівська міськрада ухвалила встановити огорожу.

Додамо, що минулого року на сміттєзвалищі встановили 4 металевих вежі висотою від 8 до 20 м із відеокамерами та термографічними камерами. Також у червні Львівська міськрада для охорони території Грибовицького сміттєзвалища вирішила залучити воєнізовану охорону і працівників "Муніципальної дружини" Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.