Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Хюг Мінгареллі

Вівторок, 28 березня 2017, 16:25

Європейський союз не підтримує е-декларування НУО

Хюг Мінгареллі

Посол ЄС в Україні висловився проти електронного декларування майна членами громадських організацій.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Львівській облдержадміністрації. Зокрема, Хюг Мінгареллі пояснив:

"ЄС вважає, що організації громадянського суспільства та громадські активісти не повинні підпатдати під ті ж самі вимоги щодо декларування майнового стану, що й держслужбовці. Зобов'язання подавати декларації повинні бути обов'язковими для тих, то займається управлінням державними коштами.

Нічого не повинно робитися такого, що могло би вважатися таким, що могло би тиском для активістів громадянського суспільства."

Дипломат зауважив, що організації громадянського суспільства відіграють ключову, фундаментальну роль у модернізацї українського суспільства, тому їх незалежність повинна зберігатись будь-якою ціною. Хюг Мінгареллі також запевнив:

"Президент Петро Порошенко сказав нам, що після того, як підписав новий закон, створив робочу групу з представниками громадянського суспільства для того щоб вони розробили відповідіні поправки до закону, аби він не застосовувався для репресій чи тиску на представників громадянського суспільства.

Ми будемо уважно відслідуковувати це питання аби громадянське суспільство залишалось активним членом громадянського суспільства в Україні."

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.