Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво на Федорова

Середа, 29 березня 2017, 11:16

Львівську міськраду звинувачують у розтраті 40 мільйонів через будову на вулиці Федорова

будівництво на Федорова

Через дії службовців міськради бюджет Львова зазнав збитків на більше сорока мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Відтак, прокуратура області зареєструвала кримінальне провадження  щодо неналежного виконання службовцями Львівської міської ради та управління комунальної власності департаменту економічної політики міської ради своїх службових обовʼязків.

У результаті їхньої бездіяльності громаді міста завдали шкоду у 40 млн грн.

Зокрема, ще у 2007 році Львівська міська рада, не маючи на це повноважень, уклала договір купівлі-продажу права оренди земельних ділянок та приміщення комунальної власності на вул. І. Федорова, 23, 28 у Львові з ТОВ "Українські інвестиційні системи", за якими товариством було сплачено 19 млн грн. Однак, такі рішення міськради були скасовані судом.

Тому ТОВ "Українські інвестиційні системи" звернулось до господарського суду Києва з позовом до Львівської міської ради, управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації про визнання недійсними вказаних договорів та стягнення сум, з урахуванням інфляції та процентів за користування чужими коштами.

Рішенням суду було постановлено стягнути з Львівської міської ради 59,8 млн грн, а також з управління комунальної власності департаменту економічної політики міськради на користь підприємства ще 12 млн грн.

У 2016 році між міськрадою та ТОВ "Українські  інвестиційні системи" було укладено мирову угоду та сплачено фірмі 59,7 млн грн.

Додамо, що посадовці, уклавши договори з порушенням законодавства, спричинили до стягнення 59,7 млн з бюджету Львова, а також міська рада ще має викупити у цього товариства приміщення на вул. Федорова, 23, 28 за 36 млн грн.

Наразі триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.