Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лілія Онищенко-Швець

Середа, 29 березня 2017, 16:03

Лілія Онищенко-Швець підняла повіки і побачила руйнацію пам’яток історичної спадщини

Лілія Онищенко-Швець

Власники будинків самовільно роблять перепланування будинків, які належать до культурної спадщини Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко-Швець, станом на сьогодні на вул. Фредра, 7, вул. Вірменська, 30, вул. Крушельницької, 25 та Січових Стрільців, 3 проводяться незаконні роботи, які можуть призвести до руйнування пам’яток культурної спадщини.

За її словами, на вул. Фредра, 7 замість вікна зробили два дверні прорізи і поставили пластикові вікна.

«Приміщення на вул. Січових Стрільців, 3 – це будинок, який не належить місту, а є власністю територіальної громади Львівської області. Вони надали це приміщення у власність фізичній особі. Там незаконно виконані роботи на проїзді Крива Липа – незаконно облаштована тераса, а на вул. Січових Стрільців встановили двері на місці вінка. Незважаючи на це, все одно відбулося відчуження майна і є новий власник», – наголосила Лілія Онищенко-Швець.

«Тут йдеться про незаконне руйнування пам’яток культурної спадщини. Це майно було придбано в цілком законний спосіб, особами, які в нас фігурують у справах про викрадені комунальні нежитлові приміщення, – це Малькова і Сандул. Вони без жодних документів здійснюють перепланування. І навіть при наявності рішень судів про заборону вчинення будь-яких дій далі продовжують роботи», – додала директор юридичного департаменту міськради Гелена Пайонкевич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.