Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

П'ятниця, 31 березня 2017, 13:32

Львів може знову опинитися в транспортному колапсі

Андрій Садовий

Сьогодні, 31 березня, закінчується термін дії угод із перевізниками Львова, а новий конкурс міськрада так і не провела через заборону суду.

Про це сьогодні повідомив голова асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент Варіантів.

"У Львові надалі існує проблема з проведенням конкурсу перевізників міських маршрутів через різні судові заборони. Міська рада досі ще не заключила нові договори з перевізниками, а сьогодні закінчується термін дії чинних договорів", – розповів Роман Велійка.

Складну ситуацію із перевезеннями у Львові підтвердив і голова облдержадміністрації Олег Синютка. За його словами, на маршрути виходять на порядок менше автобусів, ніж це передбачає транспортна система міста.

"У Львові не забезпечили проведення відповідних конкурсів на здійснення транспортних перевезень, тому існує проблема з заключенням договорів із перевізниками. Відомо, що сьогодні є велика кількість судових справ, які розглядають на території міста, також невирішеною залишається ситуація із кінцевими зупинками обласних маршрутів. Але я переконаний, що міська влада дасть собі раду і забезпечить комфортні умови всім, хто користується у Львові громадським транспортом", – зауважив Олег Синютка.

Зазначимо, конкурс із визначення автомобільного перевізника на 46 міських автобусних маршрутів загального користування міськрада оголосила ще на початку січня.

Втім у березні суд заборонив проводити у Львові конкурс через скаргу дніпровської фірми "Матеріал-Сервіс", яка вважала, що сам конкурс відбувається із порушеннями.

Також у березні звільнився начальник управління транспорту Львівської міськради Віктор Щир.

Востаннє Львів опинявся у транспортному колапсі у листопаді, а також у січні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.