Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прокуратура Львівської області

Понеділок, 3 квітня 2017, 11:56

Львівський суд не дозволив Росії приватизувати українське підприємство

Прокуратура Львівської області

Йдеться про одне з найбільших хімічних підприємств в Україні ПрАТ «Лукор».

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, прокуратура області відстояла в Львівському апеляційному господарському суді рішення господарського суду Івано-Франківської області  від 24 листопада 2016 року щодо визнання недійсними рішення загальних зборів ПрАТ «Лукор» про ліквідацію товариства та продажу майна підприємства ТзОВ «Карпатнафтохім» та LUKOIL Chemical BV, пов’язаних із групою «Лукойл».

Зазначимо, ВАТ «Лукойл» є російським підприємством і воно було зацікавлене у присвоєгнні майна одного з найбільших хімічних підприємств в Україні.

Як наголосили у прокуратурі, вдалось запобігти незаконному продажу корпоративних прав на нафтохімічний комплекс та майно, передане урядом до статутного фонду акціонерного товариства «Лукор» для погашення заборгованості за отриманий під гарантії уряду іноземний кредит у 986,9 млн грн, наданий Баварським Об'єднаним банком.

Як йдеться у єдиному державному реєстрі юридичних осіб, ПрАТ «Лукор» зареєстроване у Калуші і знаходиться у стані припинення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.