Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліки

ua.korrespondent.net

Середа, 5 квітня 2017, 13:53

На Львівщині можна частково відшкодувати вартість придбаних ліків

ліки

У області запрацювала система реімбурсації.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як наголосила сьогодні в.о. начальника директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, система реімбурсації, яка вже працює у області, передбачає часткове відшкодування вартості куплених пацієнтами ліків для лікування цукрового діабету ІІ типу, серцево-судинних захворювань і бронхіальної астми.

"Ліки, кошти за які будуть відшкодовуватися, призначатимуть лікарі первинної ланки (сімейні лікарі, терапевти, педіатри) за міжнародними непатентованими назвами, тобто за діючою речовиною, а не за комерційною назвою. Вартість ліків відшкодовуватиметься за ціною найдешевшого генерика", – заявила Ірина Микичак.

За її словами, лікар виписує пацієнту рецепт на ліки. З цим рецептом пацієнт повинен звернутись до аптеки, що бере участь у програмі "Доступні ліки", де йому запропонують декілька торгових марок, які містять виписану речовину ліків.

"Пацієнт сам вирішує, яку торгову марку придбати: ТМ1, ТМ2, ТМ3, тощо. Якщо, наприклад, ТМ2 – визначений, як лікарський засіб з найменшою вартістю, тоді пацієнт отримає його безкоштовно. А за ТМ3 пацієнту доведеться доплатити – фактично різницю між ціною ТМ1 та ТМ3", – додала Ірина Микичак.

Зазначимо, станом на сьогодні для участі у цій програмі зареєструвались 152 аптеки в області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.