Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вирубка лісу

Четвер, 6 квітня 2017, 14:02

На Львівщині відшкодували лише 3,5 із 17мільйонів гривень збитків за незаконні рубки

вирубка лісу

Лише 3,5 із 17 млн. грн. збитків за незаконні рубки відшкодовано на Львівщині за рішеннями судів в 2015-2016 рр. 

Таку інформацію оприлюднив рух «Стоп! Лісоцид».

Загалом за фактом «незаконна порубка» протягом двох років було відкрито 563 кримінальних провадження. Лише кілька десятків справ дійшли до суду, - стверджують активісти.

Один із ініціаторів руху «Стоп! Лісоцид», депутат Жидачівської міськради Тарас Матвіїв, коментуючи дані факти, заявив, що у громадськості вичерпалось терпіння і вже нема сподівань на те, що влада дасть собі раду з проблемою знищення лісів.

«Ми попереджали, якщо до наших вимог і попереджень не дослухаються нам зостанеться один вихід – прямі акції громадського тиску», - написав він.

Матвіїв закликав всіх небайдужих долучитись до руху і готуватись до протестних акцій. В якій формі буде проходити протест наразі не повідомляється. 

Нагадаємо, у листопаді 2016 року рух "Стоп, лісоцид!" звернувся до центральної і місцевої влади з вимогами, в разі ігнорування яких активісти планували розпочати акцію спротиву на місцях

включно із блокуванням роботи окремих лісгоспів.

Рух "Стоп лісоцид"!, зокрема, підпримали активісти Антикорупційного форуму Львівщини, Волонтерського Руху України, Добровольчого Батальйону ОУН, ГО "ІДЕЯ та ЧИН" (Львів), Майдану Старосамбірщини, "Майдану Турківщини", Народного легіону /Narodnyi legion(Жидачів), Громадської Організації "Незалежні"(Львів), Самооборони Самбірщини, ВГО "Сокіл", Української Галицької Асамблеї (Львів), Учасники АТО Старосамбірщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.