Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Парасковія Дворянин

Четвер, 6 квітня 2017, 16:22

Парасковія Дворянин може судитися зі Львівською облрадою через своє звільнення

Парасковія Дворянин

Екс-перша заступниця голови Львівської облради Парасковія Дворянин вважає, що вчорашнє голосування за її звільнення було сфабриковане.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила депутатка Львівської обласної ради Парасковія Дворянин, передає кореспондент Варіантів.

Парасковія Дворянин вважає, що її усунення з посади першого заступника голови Львівської облради вчора відбувалося з рядом правопорушень.

Зокрема, в законодавстві не існує норми, яка б регламентувала звіт першого заступника голови облради. А питання щодо обрання нового депутати взагалі вчора не внесли до порядку денного сесії, що також є правопорушенням.

"Що стосується голосування по мені, то не можна "з голосу" вносити пропозицію про звільнення і таємне голосування, на це має бути окремий проект рішення. Вчора до мене телефонувала віце-спікер українського парламенту (Оксана Сироїд, – ред.), вона є юристом за фахом і запропонувала свою допомогу у підготовці позову по цій сесії. В мене таке двояке відчуття. Так по-людськи я ніколи не боролася за посаду, тому чи потрібна ця боротьба мені як людині? Очевидно, ні. Але я вважаю, що людей, які порушують чинне законодавство, треба ставити на місце. Особливо якщо це люди при владі, які своєю поведінкою повинні показувати іншим, як треба дотримуватися законів", – зазначила Парасковія Дворянин.

За її словами, юристи "Самопомочі" вважають, що судовий позов варто подавати і через іншу причину.

"Саме голосування було сфабриковане і, можливо, навіть куплене. Депутати голосували різними позначками, і члени лічильної комісії зафіксували ці позначки. Судячи з кількості цифр, відданих за Андрія Білоуса і проголосованих за мене, то позначки збігаються. Я думаю, що просто треба було прозвітувати перед кимось про те, хто як проголосував", – пояснила Парасковія Дворянин.

Також вона зауважила, що не відмовляється від своїх слів про те, що зняття з посади першого заступника голови Львівської облради було політичною розправою та безчинством.

"Так, це – розправа. Я не боюся про це говорити. Так, це – безчинство, бо було порушено чинне законодавство. Мене дуже просили не роздувати цю тему, особливо тему знущання над жінкою. Я сказала, що відмовитися від своєї статі на догоду я не можу. Це справді вчора була розправа, адже впродовж року мені жодного разу не висловили жодного зауваження щодо моєї роботи. Можливо, я щось справді не так робила? Треба було оголосити мені догану, показати проект рішення, який я недолуго підготувала. То чому тепер як людина, яка зазнає тиску, я не маю права про це говорити?", – додала Парасковія Дворянин.

Нагадаємо, сьогодні Дворянин також спростувала чутки про те, що у Львівській міській раді їй запропонували посаду заступника міського голови з гуманітарних питань.

А вчора на позачерговій сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за припинення повноважень Парасковії Дворянин як першого заступника голови облради та призначили на цю посаду Андрія Білоуса.

Натомість голова Львівської облради Олександр Ганущин пояснив, що звільнення Парасковії Дворянин пов'язане із не завжди конструктивною поведінкою представників фракції "Самопоміч".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.