Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет проти нового проекту Трудового кодексу

facebook.com

Вівторок, 11 квітня 2017, 14:48

Свобода об'єдналася з ліваками та ЛГБТ у борні проти нового Трудового кодексу

пікет проти нового проекту Трудового кодексу

Сьогодні у Києві ВО "Свобода", а також профспілка "Захист праці" та представники ЛГБТ влаштували пікет проти нового проекту Трудового кодексу.

ВО "Свобода" протестує проти положень проекту, скерованих на закріплення гендерної рівності. Натомість представники ЛГБТ та ліві захищають протилежні позиції.  

Активісти, натомість, спільно виступають проти нового проекту Трудового кодексу і планів народних депутатів ухвалити його у другому читанні без змін.

Зазначимо, у проекті Трудового кодексу йдеться про гендерні питання. 

"У проекті на засіданні комітету відбудеться чергова спроба внести непов'язані з трудовим правом гендерні питання. Як відомо, президент Порошенко заявив, що без внесення у текст проекту поправок щодо недискримінації за належністю до різних гендерів він не підпише закон про Трудовий кодекс", – повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Як зазначають активісти Соціального руху, пропонований Трудовий кодекс України – це калька з Трудового кодексу Російської Федерації, схваленого у 2001 році та підписаного Володимиром Путіним.

"Ухвалення ТК – це великий крок назад у порівнянні з діючим КЗпП. Слідуючи прикладу держави-агресора, Україна знищить незалежні профспілки, що унеможливить розвиток громадянського суспільства", – йдеться у листівці активістів, повідомляє Соцпортал.

"ТК РФ теж передбачає звільнення за розголошення комерційної та іншої захищеної законом інформації – допускається звільнення за прогул, розголошення таємниці та вчинення "аморального проступку" без згоди профспілки. Звільнення можливе всупереч позиції профкому. Дозволяється укаладати строкові контракти з працівниками культури та ЗМІ, а також педагогами – працівникам, які найняті на строк до 2 місяців, при скороченні не виплачують вихідну допомогу. Працівниць з дітьми до 3-х років можна звільняти за проступки (прогул). Роботодавець не повинен видавати вагітнім путівки. Працюючі дистанційно під час декретної відпустки не отримують від держави соцвиплат – скорочення неповнолітніх відбувається без наступного працевлаштування – звільнення ФОПом можливе без попередження та виплати вихідної допооги", – зазначають противники нового ТК.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.