Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Перевірка доументів

Четвер, 13 квітня 2017, 18:00

Держприкордонслужба готується до безвізового режму з ЄС

Перевірка доументів

Прикордонники зменшили час перевірки документів громадян і вже можуть вивляти людей, яких шукає Інтерпол.

Сьогодні під час брифінгу начальник Львівського прикордонного загону підполковник Сергій Мельник розповів про нововведення пов'язані з майбутнім перетином кордону Євросоюзу українцями у безвізовому режимі.

Після введення безвізового режиму прикордонники очікують в пунктах пропуску збільшення пасажиро-транспортного потоку, на що також вплине літньо-туристичний сезон. 

"Львівский прикордонний загін Державної прикордонної служби у межах своєї компетенції готовий до запровадження безвізового режиму. Час на перевірку документів особи залишиться таким самим, як є зараз (15-30 секунд)", –
запевнив Сергій Мельник.

Прикордонники розповіли, що на пунктах пропуску вже є спецтехніка, що зчитує інформацію з чіпів біометричних закордонних паспортів. Також прикордонники напряму під'єднані до міжнародної системи пошуку людей "Інтерполу".

Нагадаємо, що 7 квітня вступили в силу зміни до Шенгенського кодексу про кордони,які накладають на всі держави-члени ЄС вимогу ретельно перевіряти кожну людину, яка в'їжджає на територію Шенгенської зони або залишає її.

Додамо, що 6 квітня Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму для громадян України. Рішення набуде чинності не раніше червня цього року, після схвалення Радою ЄС, що заплановане на 26 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.