Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

закордонний паспорт

mukachevo.net

Середа, 19 квітня 2017, 14:13

Цьогоріч в Україні видадуть п'ять мільйонів біометричних паспортів

закордонний паспорт

Міграційна служба планує до кінця 2017 року видати більше 5 мільйонів біометричних паспортів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні на засіданні уряду голова Державної міграційної служби Максим Соколюк, до кінця 2017 року в Україні може бути оформлено понад 5 мільйонів біометричних закордонних паспортів.

"Всього кількість оформлених біометричних паспортів – 3 мільйони 240 тисяч 705. За результатами цього року ми очікуємо, відповідно до статистичних даних, що буде оформлено ще додатково 2 мільйони біометричних паспортів", – наголосив Максим Соколюк.

За його словами, щодня біометричні закордонні паспорти отримують 10-12 тисяч українців.

Нагадаємо, 6 квітня Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму для громадян України. Рішення набуде чинності не раніше червня цього року, після схвалення Радою ЄС, що заплановане на 26 квітня.

Також ще 7 квітня вступили в силу зміни до Шенгенського кодексу про кордони, які накладають на всі держави-члени ЄС вимогу ретельно перевіряти кожну людину, яка в'їжджає на територію Шенгенської зони або залишає її.

Додамо, випуск нового паспорта у вигляді ID-картки стартував 11 січня 2016 року. У перший день в Україні було оформлено близько 100 нових паспортів. Справжність паспорта можна перевірити за спеціальною інформацією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.