Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

gta-kiev.com.ua

П'ятниця, 17 серпня 2012, 16:17

Закон про екстрену медичну допомогу в Україні набере чинності з нового року

В Україні опублікований закон № 5081-VI «Про екстрену медичну допомогу», який набере чинності 1 січня 2013 року.

 

Одразу ж після публікації закону вступають в силу ті положення, у яких забороняється створювати перешкоди для проїзду спеціалізованого санітарного транспорту бригад екстреної медичної допомоги, що рухається з включеними проблисковим маячком та спеціальним звуковим сигналом. Решта положень почнуть діяти із нового року.

Згідно із Законом, виклик екстреної медичної допомоги здійснюється безкоштовно, за єдиним телефонним номером 103 або 112. Відмова в можливості здійснення передачі та прийняття викликів забороняється і тягне за собою відповідальність.

За законом, центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що і буде приймати виклики, є установою охорони здоров'я, основним завданням якого є забезпечення організації та надання екстреної медичної допомоги на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є установою охорони здоров'я, основним завданням якого є забезпечення організації та надання екстреної медичної допомоги на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці відповідно до положень цього закону.

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф забезпечує: прийняття викликів екстреної медичної допомоги; формування, обробки і передачі інформації про виклики екстреної медичної допомоги; координацію дій бригад екстреної медичної допомоги та закладів охорони здоров'я з надання екстреної медичної допомоги; взаємодія з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, установами, підприємствами, установами та організаціями; надання виїзної консультативної медичної допомоги; ведення статистичного обліку та звітності; розрахунок необхідної кількості та планування місцезнаходження пунктів постійного і тимчасового базування бригад екстреної медичної допомоги для своєчасного надання населенню екстреної медичної допомоги відповідно до положень цього закону , внесення на розгляд органу, уповноваженого управляти центром, відповідних пропозицій; залучення, в разі необхідності, додаткових медичних сил і технічних засобів до надання екстреної медичної допомоги при виникненні надзвичайної ситуації та ліквідації її наслідків.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.