Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.erepublik.com

Неділя, 19 серпня 2012, 16:16

Болгарській мові на Одещині не дали статусу регіональної

Міська рада міста Ізмаїл відмовилася розглядати ініціативу болгарських громадських організацій щодо надання регіонального статусу болгарської мови.

 

Натомість 15 серпня одеські депутати на позачерговій сесії міськради закріпили за російською мовою статус регіональної .Такий статус може надаватися мові, якщо нею, згідно з даними останнього перепису, розмовляють 10% населення на території певного району, міста, села, селища.

В Ізмаїлі переважає російське населення — 43,7%. За ним ідуть українці — 38%, болгари — 10% і молдовани — 4,3%.

Представники громадських організацій, яким відмовили в закріпленні за болгарською мовою статусу регіональної, зараз готують скарги, у тому числі на ім'я президента України.

Нагадаємо, статус регіональної російській мові надали в Донецькій, Запорізькій, Одеській, Херсонській, Луганській, Дніпропетровській областях, а також у Севастополі. Тернопільська область не визнала дію мовного закону в регіоні.

Джерело: Дзеркало тижня

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.