Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєсортувальна лінія

Понеділок, 24 квітня 2017, 17:13

У Новояворівську хочуть встановити сміттєсортувальну лінію

сміттєсортувальна лінія

Зважаючи на ті обсяги сміття, які продукує Новояворівськ та які отримуватиме зі Львова, місто більше не хоче просто захоронювати відходи.

Про це сьогодні йшлося на засіданні постійної комісії Львівської облради з питань екології та природних ресурсів, передає кореспондент Варіантів.

Як зазначив міський голова Новояворівська Василь Муравель, зважаючи на те, що місто отримуватиме найбільший об'Єм сміття зі Львова (80 тонн щодня), облрада повинна збільшити кількість коштів, передбачених на впорядкування полігонів Львівщини.

"Ще минулого року у наших запитах ми подавали реконструкцію каналізаційного колектора, який ставить під загрозу існування наших водозаборів. На це нам треба мільйон гривень. Також ми зробили заявку на коригування кошторисної і проектної документації по нашому полігоні. Його будівництво розпочалося в 2011 році, за два роки освоїли 800 тисяч, а після 2013 року – ні копійки", – розповів Василь Муравель.

За його словами, Новояворівськ продукує щороку 10 тисяч тонн відходів. Відтак до кінця цього року у місті хочуть відмовитись від захоронення сміття, встановивши сортувальну лінію.

"Зараз треба відкоригувати проект та кошторис нашого полігону. І все-таки стоїть питання, щоб до кінця року облаштувати сортувальну лінію, як мінімум. Мови про тупе захоронення відходів більше іти не може", – пояснив Василь Муравель.

Водночас директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник зауважив, що впорядкуванням Новояворівського полігону може зацікавитися інвестор.

"Є підприємці, що мають власні сміттєсортувальні лінії і готові розробити новий проект полігону та навіть купити усю необхідну техніку. Вони були в Андрія Садового, не отримали там позитиву і тепер ідуть в область", – додав Руслан Гречаник.

Відтак на засіданні депутати вирішили виділити Новояворівську мільйон гривень на каналізаційний колектор. Також місто має визначитись, чи розроблятиме кошторис та проект свого полігону власними силами, чи звертатиметься до інвесторів.

Нагадаємо, завтра на сесії Львівської облради депутати повинні виділити перших 15 млн грн на закупівлю техніки для полігонів тих міст, які підписали минулого тижня сміттєвий меморандум.

Також на комісії екології депутати погодили мільйон гривень на рекультивацію Золочівського сміттєзвалища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.