Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Чорнобильська АЕС

Середа, 26 квітня 2017, 18:25

26 квітня: найпопулярніші запити у Google

Чорнобильська АЕС

Інформація про те, що українці найбільше шукали протягом цього дня.

Сьогодні, 26 квітня, українці найбільше шукали у пошуковику Google інформацію про Чорнобиль. Зокрема, про те, що низка іноземних компаній вже готова інвестувати у спорудження сонячних електростанцій поблизу ЧАЕС.

На початку квітня почав працювати Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник, а за останній рік у Чорнобилі кількість туристів подвоїлася – виросла з 16 тисяч до понад 30 тисяч на рік. Є навіть спеціалізовані турфірми, які співпрацюють з ДАЗВ і популяризують тури до Чорнобиля.

Нагадаємо, Чорнобильська катастрофа 26 квітня 1986 року призвела до одного з найбільших у світі викидів радіації. Це спричинило масове радіаційне забруднення територій, з яких виселили близько 200 тисяч людей. Зона відчуження охопила частину територій Київської і Житомирської областей в Україні, Гомельської та Могилівської областей Білорусі, а також Брянської області Росії.

Безпосередньо від вибуху і при гасінні пожежі загинула 31 людина, понад 200 було госпіталізовано. Водночас точну кількість людей, які передчасно померли або втратили здоров’я внаслідок аварії, підрахувати неможливо.

Окрім цього найбільше зацікавила українців новина про зонд Cassini, який готується пролетіти між кільцями Сатурна.

Зазначимо, сьогодні зонд "Кассіні" починає свою фінальну місію – серію з 22 прольотів між кільцями Сатурна і його атмосферою. Зонд використає свою велику антену як щит від часток каменю і льоду. На час польоту радіоконтакт із зондом буде втрачено, оскільки антена не буде спрямована у бік Землі.

Одне з головних завдань місії – визначити масу, і, відповідно, вік кілець Сатурна. Згідно з однією з теорій, вік кілець може бути зовсім невеликим, оскільки вони можуть бути залишками комети, яка занадто близько підійшла до Сатурна і була розірвана його гравітаційним полем на численні фрагменти.

Космічна станція Cassini-Huygens, вартістю понад 3 млрд доларів, була запущена в космос в 1997 році для дослідження Сатурна і його супутника Титана.

Ці запити набрали понад 2 тисячі українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.