Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Четвер, 27 квітня 2017, 14:42

Тимошенко скаржиться на Порoшенка через референдум

Голова ВО "Батьківщина" і народна депутатка Юлія Тимошенко заявляє про перешкоди під час підготовки до земельного референдуму.

Про це вона сьогодні прозповіла під час прес-конфренції. За її словами, ВО "Батьківщина" організувало ініціативну групу, що займається підготовкою до Всеукраїнського референдуму проти продажу земель сільськогосподарського призначення. Туди увійшло більше 10 000 людей з усіх областей.

"Ми готові приступити до збору підписів, як це передбачено законом. Ми мусимо всі заяви ленів ініціативної групи здати у ЦВК, яка, включаючи рішення Конституційного суду, зобов'язана оголосити рішення про негайне проведення референдуму.

І що зараз відбувається? Це просто детективна історія: більшість членів ЦВК погоджується дати "зелене світло" проведенню референдуму про заборону продажу землі сільськогосподарського призначення. Вони перевірили всі підписи членів ініціативної групи (а це 10 059 підписів!), підтвердили що підписи реальні, люди реальні. Однак Адміністрація Президента почала чинити тиск на кожного члена ЦВК, змушуючи не проводити цей референдум. Члени ЦВК почали нам цю інформацію повідомляти", – розповіла Юлія Тимошенко.

Політик також повідомила, що сьогодні окружний адміністративний суд Києва рішенням судді Руслана Арсирія заборонив проводити референдум проти продажу земель сільськогосподарського призначення за ініціативою громадян України. 

Вона попередила, що ВО "Батьківщина" планує проводити інформаційну кампанію з метою інформування населення України ризиків пов'язаних з продажем земель сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, 19 квітня у Києві створено ініціативну групу з проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі.

На посаду уповноваженого представника ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою обрано голову Асоціації фермерів та приватних землевласників Івана Томича.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.