Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

Понеділок, 20 серпня 2012, 15:10

ЦВК зареєструвала 167 кандидатів у мажоритарних округах на Львівщині

Центральна виборча комісія зареєструвала 167 кандидатів у 12-ти одномандатних виборчих округах Львівської області.

 Про це цьогодні, 20-го серпня, на прес-конференції повідомила виконавчий директор ЛОГО “Комітет виборців України” Оксана Дащаківська.

 Вона зазначила, що КВУ очікував дещо більшої кількості охочих реєструватись на цьогорічних виборах.

“Також ми очікували, що зміни в законі, а саме повноваження ЦВК реєструвати цих кандидатів можуть нести певні загрози для виборів. Однак мушу сказати, що ЦВК достойно виконала свою роботу, зареєстрували належно всіх кандидатів, впоралися згідно чинного законодавства і особливо неприємних моментів для кандидатів цьогорічний процес реєстрації не приніс”, – зауважила Дащаківська.

Серед неприємних моментів реєстрації кандидатів, про які згадала представник КВУ – відмова ЦВК зареєструвати Юлію Тимошенко та Юрія Луценка, а також питання про реєстрацію кандидатом Андрія Шевченка, який останні п’ять років не проживав на території України.

“ЦВК, на нашу думку, діяла в межах закону. Суперечність закону і Конституції, яка є на сьогоднішній день, ЦВК могла зняти лише через судове рішення. І вона виступила тут законослухняною інституцією”, – розповіла Дащаківська.

Щодо випадку із Шевченком, представник КВУ зазначила, що у виборчому законодавстві є суперечність між нормою, згідно з якою кандидат у нардепи має щонайменше п’ять років перед балотування проживати на території України та нерозробленим механізмом виявлення цього порушення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.