Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

субсидії

2017pik.pp.ua

Середа, 3 травня 2017, 13:14

Більше мільйона українців отримають по 700 гривень за зекономлені субсидії

субсидії

Уряд оприлюднив рішення про механізм монетизації зекономлених субсидій.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Зокрема, уряд оприлюднив рішення про введення механізму монетизації субсидій, зекономлених в опалювальний період 2016-2017 років, яке прийняли 26 квітня.

Відтак, йдеться про те, що 1,5 млн сімей зможуть отримати приблизно 700 грн в якості одноразової виплати за зекономлні субсидії. Розрахунок виплати враховує економію 150 кВт електренергії, яка використовується на опалення, та 100 кубів газу.

«Частина невикористаної суми субсидії в еквіваленті, який не перевищує вартості 100 куб.м природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії, перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта» на підставі списків таких осіб, які подаються до 1 червня поточного року підприємствами – виробниками послуг з газо-, електропостачання в паперовому та електронному вигляді», – йдеться в документі.

Також постанова містить формули розрахунку субсидій і перелік осіб, які мають право на субсидії, а отримання грошової виплати не впливатиме не право отримання субсидій в майбутньому.

Нагадаємо, уряд планує перейти до повної монетизації пільг в Україні з 2018 року, а монетизовану частину зекономлених субсидій люди повинні отримати до 1 вересня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.