Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміття

П'ятниця, 5 травня 2017, 10:27

Червоноград погодився приймати сміття трьох районів Львівщини

сміття

Йдеться про Жовківський, Кам’янко-Бузький та Городоцький райони.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив директор департаменту ЖКГ Львівської ОДА Назарій Романчук, у рамках меморандуму про співпрацю щодо вивезення сміття, Жовківський, Кам’янко-Бузький та Городоцький райони вивозитимуть сміття у Червоноград.

За його словами, ці райони захоронювали відходи на Грибовицькому сміттєзвалищі, а після його закриття в них виникли проблеми із вивезенням відходів.

Запланований обсяг захоронення сміття становить 900 тонн, а з обласного екологічного фонду вже виділили 1,7 млн грн на придбання сміттєвоза для Червонограду.

Нагадаємо, наприкінці березня міський голова Червонограда Андрій Залівський відмовився приймати сміття зі Львова, доки місто не розробить реальний план дій з чіткими датами, щоб громади, які можуть допомогти, знали, скільки і у якому обсязі будуть від них вимагати допомоги. Також він заявив, що місто готується збудувати власний сміттєпереробний завод і вже знайшов інвесторів.

Зазначимо, 21 квітня у Львові підписали меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами знідно з яким 19 міст області погодилися приймати львівське сміття, однак через протести мешканців мери міст відмовилися приймати відходи зі Львова.

Станом на 27 квітня львівське сміття приймають на полігони Дрогобича та Буська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.