Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шахта Лісова

ДП "Львівугілля"

П'ятниця, 5 травня 2017, 14:45

Шахта "Лісова" планувала відлучитись від ДП "Львіввугілля", профспілки проти

Шахта Лісова

Про спробу відокремлення шахти голову Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця повідомили два дні тому.

Про це вчора на прес-конференції розповіли лідери шахтарських профспілкових організацій.

Так, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив, що йому стало відомо про спробу шахти відлучитись від держпідприємства 3 травня.

"Я вчора вранці отримав листа від нібито колективу шахти "Лісова" і двох профспілок адресований Прем'єр-міністру, міністру енергетики, мені, Віталію Оніжуку про те, що колектив шахти лісова вимагає виходу з ДП "Львівугілля" на самостійні хліби. Журналісти дізнались про цей лист і цікавились у мене цією інформацією. Я почав цікавитись. Що мені стало відомо? 

Міністр який "під занавіс" відставки вирішив собі зробити подаруночок і "витягнути" її – покерувати як власним бізнесом", – розповів Михайло Волинець.

Михайло Волинець також додав, що є постанова Кабінету міністрів про виведення шахти з цілісного майнового комплексу. 

Голова первинної організації незалежної профспілки гірників шахти "Новомостівська" Василь Лесняк підтвердив що збори трудового колектву шахти проводились. Він розповів, що є люди, які зацікавлені у відокремленні від цілісного майнового комплексу ДП "Львіввугілля" кількох шахт. 

"Шахти, які є у ДП "Львіввугілля" один одному допомагають: передають обладнання, людей. Якщо висмикнути одну шахти чи іншу, все розвалюється, тому що немає державної підтримки, один одному ми не зможемо допомогти, місцеві люди залишаються без роботи", – прокоментував ситуацію Василь Лесняк.

Він додав, що шляхом звернення у суди буде дізнаватись правомірність рішення про вихід шахти з держпідприємства.

Віталій Оніжук зазначив, що до спроби відокремлення шахти причетний її директор Дзік Ігор Григорович.

Додамо, 24 квітня Червоноградська міська рада звернулась до органів державної влади та лідерів шахтарських профспілок України і закликала їх не допустити відокрмелення шахти "Лісова", залишити ДП "Львіввугілля" одним цілісним комплексом. Це звернення також оприлюднено на офіційному сайті ДП "Львіввугілля".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.