Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Монумент слави у Львові

Четвер, 11 травня 2017, 11:18

Депутати облради вимагають від Садового демонтувати Монумент слави

Монумент слави у Львові

А на місці демонтованого монументу пропонують встановити меморіал учасникам АТО.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати запропонували включити у порядок денний звернення до міського голови Львова та міськради щодо демонтажу Монументу слави, що на вул. Стрийській. Про це повіомляє кореспондет Варіантів з сесії облради. За проголосувало 53 депутати.

"Вимагаємо у міського голови Львова прийняти рішення щодо демонтажу Монументу слави, який є символом радянської влади, та встановити на цьому місці меморіал, аби увіковічнити пам'ять захисників України", - зазначив депутат обласної ради Василь Масний.

Відтак це питання включили до порядку денного і розглядатимуть наприкінці сьогоднішнього засідання.

 

Також Масний додав, що таке звернення підтримали близько 25 громадських організацій, зокрема "Рабів до раю не пускають", "Будуймо Україну разом", "Волонтерська сотня", "Білі горвати", "Сокіл".

А щодо того, куди потрібно подіти демонтований Монумент слави, то депутат наголосив, що цим повинна зайнятися спеціально створена комісія, до якої мали б увійти депутати львівської міськради.

Нагадаємо, наприкінці квітня Українська галицька партія заявляла, що якщо протягом двох тижнів у Львові не демонтують символи комуністичного режиму,зокрема Монумент Слави, зі міським головою судитимуться через бездіяльність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.