Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Збір підписів

Четвер, 11 травня 2017, 16:31

Батьківщина оголосила про готовність підписами відстоювати сільську землю

Збір підписів

Політсила розпочинає масштабний збір підписів проти продажу сільськогосподарської землі в Україні.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова львівської обласної організації ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк.

Оскільки 26 квітня суддя окружного адміністративного суду Києва Руслан Арсирій своїм рішенням заборонив проводити референдум проти продажу земель сільськогосподарського призначення за ініціативою громадян України, ВО "Батьківщина" оголосило про збір підписів.

Mихайло Цимбалюк зазначив що член Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна була присутня на зборах ініціативної групи, що займалась референдумом щодо мораторію про продаж землі сільськогосподарського призначення.

"Політрада, ініціативна група не зупинились на цьому, і було оголошено про проведення збору підписів на всіх теренах країни, як народна ініціатива щодо недопущення продажу земель сільськогосподарського призначення в Україні. Позиція Батьківщини чітка – ми за цивілізований ринок землі. Є законодавча ініціатива Юлії Тимошенко, групи депутатів Верховної ради щодо створення уповноваженого органу, який має від імені держави викупляти землі (паї) у громадян які хочуть її продати", – підкреслив Михайло Цимбалюк. 

Політик додав, що зараз ведуться переговори з іншими політичними силами (зокрема з ВО "Свобода") та громадськими організаціями щодо їх участі в зборі підписів. 

Нагадаємо, наприкінці квітня голова ВО "Батьківщина" і народна депутатка Юлія Тимошенко заявляла про перешкоди під час підготовки до земельного референдуму. Вона також попередила, що ВО "Батьківщина" планує проводити інформаційну кампанію з метою інформування населення України ризиків пов'язаних з продажем земель сільськогосподарського призначення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.