Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєсортувальна лінія

П'ятниця, 19 травня 2017, 10:17

Сміттєпереробний завод збудують у Миколаївському або Дрогобицькому районі

сміттєсортувальна лінія

Для будівництва сміттєпереробного заводу мають облрати інвестора та земельну ділянку.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявила заступник голови Львівської ОДА Ірини Гримак, 10 травня завершено прийом документації другого етапу конкурсу з вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів утилізації твердих побутових відходів у Львівській області.

Наразі на конкурс подали свої проекти три компанії:

- інвестиційно-екологічна компанія "ІЕК", яка претендує на будівництво заводу на ділянці у с. Бронниці Дрогобицького району, де пропонує збудувати завод із термічною переробкою відходів для вироблення електро- і теплоенергії. Вартість будівництва коливається від 55-65 мільйонів євро.

- ТзОВ "Вейст Менеджмент Системс", яке претендує на ділянку у Миколаївському районі ("Сірка"), пропонує технологію біосушіння для виробництва РДФ-палива. Вартість проекту – 89 мільйонів євро.

- ТзОВ "Глассворк технолоджі", теж зацікавлене в ділянці в Миколаївському районі, представило комісії проект сміттєспалювального заводу, який вироблятиме теплову та електричну енергію. Вартість будівництва заводу складає – 96,5 мільйона євро.

Зазначимо, конкурс оголосили 10 грудня 2016 року, а свої заявки компанії могли подавати до 7 лютого. За цей час тендерну документацію отримали 20 різних компаній, але на сам тендер подалися 5 фірм.

Інвестиційно-екологічна компанія "ІЕК" претендує на ділянку у Дрогобицькому районі, ТОВ "Глассворк технолоджі" та ТОВ "Вейст Менеджмент Системс" – на ділянку у Миколаївському районі.

Однак у травні у Львівській ОДА визначаться із земельною ділянкою та переможцем конкурсу, який і будуватиме сміттєпереробний завод.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.