Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

трамвай

П'ятниця, 19 травня 2017, 13:13

Львівавтодор збудує нову трамвайну лінію

трамвай

Нова трамвайна лінія починатиметься із вул. Вернадського, пролягатиме через вулиці Стрийську, Трускавецьку й закінчуватиметься на вул. Княгині Ольги.

Відповідне рішення сьогодні прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні виконком ухвалив рішення "Про надання ЛКП "Львівавтодор" функцій замовника на проектування та будівництво об’єктів дорожнього господарства м. Львова".

Як пояснив начальник управління інженерного господарства Львівської міськради Олександр Одинець, мова йде про два об'єкти: про проектування вулиці Вернадського (від проспекту Червоної Калини до вул. Стрийської) та будівництво трамвайної колії від вул. Княгині Ольги і до вул. Стрийської.

"Ця трамвайна колія пролягатиме через вул. Трускавецьку, а в перспективі там планують збудувати трамвайне депо", – зазначив Олександр Одинець.

Міський голова Львова Андрій Садовий також наголосив, що нова трамвайна лінія повинна "оживити недобудований шляхопровід на вул. Княгині Ольги".

"Зараз ми починаємо проектувати наступну лінію трамвая. Це має бути збудована нова дорога по вулиці Вернадського, через яку має пролягати нова трамвайна лінія, що ітиме до автовокзалу по вул. Стрийській, по Трускавецькій і аж до недобудованого шляхопроводу по вул. Княгині Ольги. Там і облаштують велике кільце. І цей шляхопровід накінець заживе, оскільки він є мертвий ще, мабуть, із часів Радянського Союзу", – підкреслив Андрій Садовий.

Згідно з проектом рішення, ЛКП "Львівавтодор" повинне розробити проектно-кошторисну документацію цих двох об’єктів, здійснити саме будівництво, а після завершення всіх робіт передати їх на баланс експлуатуючим організаціям.

Нагадаємо, нещодавно невідомі розбили скляні стіни на трамвайній зупинці, що на вул. Вернадського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.