Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

Середа, 24 травня 2017, 15:35

На Львівщині запроваджено 100% електронних обіг деревини

лісове господарство

У державних лісгоспах запроваджено 100% електронний обіг деревини та GPS-моніторинг руху лісовозного транспорту і рейдових бригад.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Згідно з звітом начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки, у 2016 році державні лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ відтворили ліси на площі 3171 га, що на 144 га або 4,8% більше, ніж площа зрубів.

Зокрема, створено 1553 га лісових культур. Природне поновлення лісів забезпечене на площі 1621 га, що становить 52% від всього обсягу лісовідновлення, за рахунок чого щорічно знижуються площі штучного лісовідновлення.

За період з початку року підприємствами управління від всіх видів рубок заготовили 952,7 тис кбм. деревини, у тому числі на рубках головного користування – 562,2 тис кбм.

"Ми ввели в дію механізми громадського контролю, які розробили в управлінні разом з членами Громадської ради, громадськими активістами. Сьогодні практично кожна ділянка роботи, вся статистика і всі види робіт, у тому числі і місця проведення рубок, обговорюються з місцевими громадами, погоджується з ними", – повідомив Анатолій Дейнека.

Нагадаємо, ще в січні 2016 року депутат Жидачівської міськради, активіст руху "Стоп, лісоцид!" Тарас Матвіїв заявив, що контроль громад за плануванням рубок деревини не діє на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.