Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 25 травня 2017, 10:48

Міськрада встановила розмір оренди за землю у Львові

Львів

Також депутати затвердили порядок продажу земельних ділянок комунальної власності.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу "Про затвердження Порядку продажу земельних ділянок комунальної власності та нарахування орендної плати за землю у м. Львові". Це рішення підтримали 40 депутатів.

Як наголосила в.о. начальника управління природних ресурсів Львівської міської ради Ельвіра Колос, через зміни у законодавсті щодо земельних ділянок, необхідно прийняти новий порядок продажу земель у Львові та нарахування орендної плати за землю.

Відтак, депутати встановили річний розмір орендної плати за землю у розмірі 3% від нормативної грошової оцінки ділянки, за винятком коли розмір орендної плати визначений ухвалою міськради про передачу ділянки в оренду.

Орендна плата за земельні ділянки, надані для обслуговування павільйонів, встановлюється у розмірі 10% від нормативної грошової оцінки за земельні ділянки площею до 0,05 га включно та у розмірі 6% від нормативної грошової оцінки за земельні ділянки площею від 0,05 га.

Орендна плата за земельні ділянки, надані для обслуговування автозаправних станцій, встановлюється у розмірі 12% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Орендна плата за земельні ділянки, надані для обслуговування продовольчих ринків, встановлюється у розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, промислових ринків – 6%, а індивідуальних житлових будинків – 0,1%.

Зазначимо, торік була створена спеціальна робоча група, до якої увійшли депутати міськради, представники забудовників, про що йдеться у статті Варіантів Орендний консесус.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.