Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДНЗ "Калинонька"

ДНЗ "Калинонька"

Прес-реліз,   П'ятниця, 2 червня 2017, 11:05

У Жовкві розпочалися роботи із повної реконструкції дитсадка

ДНЗ "Калинонька"

У жовківському дошкільному навчальному закладі №2 "Калинонька" розпочались реконструкція.

Реконструкція відбувається у рамках втілення проекту "Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється", який фінансує Європейський Союз у рамках програми "Угода мерів – Демонстраційні проекти".

Його вартість – 12 млн. 299 тис. грн.

Будівельні роботи передбачають заміну вікон, встановлення сонячного колектора, утеплення фасаду, встановлення системи збору води, індивідуального теплового пункту, централізованої вентиляції.

"Реконструкція передбачає встановлення низки енергозберігаючих технологій. Їх буде використано на кожному етапі роботи", – розповіла координатор проекту Світлана Підсосна.

Так, у садочку буде встановлено 63 вікна. Вони – двокамерні з інертним газом. Це покращить теплоізоляцію і, відповідно, зменшить витрати на опалення.

У дитсадку також буде встановлено сонячний колектор. Він дасть змогу нагрівати воду в дошкільній установі у літній період завдяки сонячній енергій, без використання електрики.

Реконструкція передбачає встановлення системи збору дощової води. Її використовуватимуть на технічні потреби.

Індивідуальний тепловий пункт, який також буде встановлено у дитсадку, включає функцію погодозалежної автоматики. Це дозволить автоматично підключати і відключати дитсадок від опалення при зміні температури повітря.

Роботи з реконструкції дитсадка розпочалися наприкінці квітня. Їхнє завершення заплановане на середину липня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.