Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 2 червня 2017, 13:04

Львів'янам можуть обмежити подачу гарячої води до 4 годин на добу

Львів

Через невиплату з держбюджету компенсацій за субсидії та пільги комунальні котельні Львова не можуть оплатити споживання газу.

Про це сьогодні під час засідання виконавчого комітету повідомили посадовці Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні виконком міської ради ухвалив рішення, згідно з яким львів'яни отримуватимуть гарячу воду з 05:00 год. ранку до 23:00 год. вечора.

"Ми розглядали варіант подачі гарячої води 2 години зранку, 2 години ввечері. Поки що вимкнення тільки на ніч – це перший крок", – розповів заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Як зазначив в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець, рішення щодо нічного обмеження у водопостачанні прийняли через те, що держава із лютого заборгувала комунальним підприємствам, які підігрівають воду, 250 мільйонів гривень субсидій та пільг.

"Основна частина цих субсидій та пільг комунальні підприємства мали б скерувати на оплату спожитого природного газу", – пояснив Олександр Одинець.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що якщо підприємствам із держбюджету не виплатять 250 мільйонів гривень боргу, то подачу газу їм просто припинять. І місто в цій ситуації нічого вдіяти не зможе.

"Складається таке враження, що комунальні підприємства хочуть довести до банкрутства, забрати, а потім приватизувати їх. Так само доводили до банкрутства обленерго, тепер всі вони по Україні є у приватній власності. Тепер такий тиск відчувають всі комунальні підприємства. У питаннях тепла, води тут є системний підхід: коли з одного боку держава субсидій не дає, а з іншого боку – приходять газовики і вимагають оплати. А де гроші взяти? Де знайти 250 мільйонів, щоб гарантувати роботу?", – заявив Андрій Садовий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.