Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 2 червня 2017, 16:45

Львів'яни тимчасово можуть залишитися без субсидій

Львів

Через зміни у розрахунку розміру субсидій, Львівська міськрада тимчасово не може продовжити термін отримання субсидії з 1 травня на наступний період.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталії Демкович, станом на 1 травня цього року у відділах соцзахисту на обліку є 136 813 домогосподарств, які отримували субсидії й термін якої закінчився 30 квітня 2017 року.

Після закінчення строку отримання субсидії управління самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для тих, хто отримував її у попередньому періоді. Однак з 1 травня 2017 року розрахунок житлової субсидії змінили.

"Якщо у 2016 році дохід брався за 2015 рік, то в травні 2017 року для того, щоб призначити житлову субсидію, необхідно взяти дохід за період з першого квітня 2016 року по 31 травня 2016 року, а також за перший квартал 2017 року. І коли відділи соцзахисту почали подавати запити до Державної фіскальної служби, то одержували відповідь, що невірно вказаний період, за який ми хочемо одержати інформацію про доходи. З цієї причини 136 813 одержувачам цієї житлової субсидії не проведене автоматичне її призначення на наступний період", – наголосила Наталія Демкович.

Вона додала, що субсидії призначать тоді, коли управління соцзахисту одержать інформацію з Державної фіскальної служби.

"Ми проведемо перерахунок одразу ж, коли нам нададуть інформацію про доходи", – зазначила Наталія Демкович.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.