Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

PR

Четвер, 23 серпня 2012, 14:19

У Львові підняли державний прапор на історичному флагштоці

Сьогодні, 23 серпня, у День Державного Прапора України у Львові, на вулиці Симоненка, 6,  відбулося урочисте підняття  національного стягу. За ініціативи депутата Львівської обласної ради, кандидата у народні депутати України по виборчому округу №117 синьо-жовте полотнище замайоріло  на історичному флагштоці, що на майдані поряд із школою №85.

 

В середині 90-х саме цей флагшток стояв у центрі Львова. На території, де нині знаходиться пам’ятник Тарасові Шевченку. Після того, як почалося будівництво монументу – флагшток  довелося  перенести.

baranІсторичну жердину для прапору вирішили зберегти. Для  нового місця розташування обрали  Франківський район. На початку 2000-х років  разом із елементами клумби зі проспекту Свободи флагшток встановили на майданчику на Симоненка.

«Коли було проголошено Незалежність України, то у Львові, у центрі міста, була клумба, де проводилися усі мітинги та збори. Було вирішено, що на тому місці має стояти пам’ятник Тарасові Шевченку. Довго йшли розмови про те, який проект кращий.  Після визначення переможця почалося спорудження пам’ятника. А ця клумба із флагштоком опинилися на даному місці. Тобто, цей об’єкт дійсно історичний, адже стояв у центрі міста. Дуже знаковим є те, що сьогодні, у День Прапора, було піднято стяг  саме тут. Адже це, повторюсь, направду історичне місце, яке нагадує нам про роки становлення Незалежності», - розповіла директор школи №85 Ярослава Скоропад.

За словами ініціатора події Олега Барана, підняття національного стяга на Симоненка – це неодноразовий захід. А започаткування своєрідної традиції, яка повторюватиметься кожного року, у день 23 серпня.

Baran2 «Сьогодні Україна відзначає одне з найбільших і найважливіших для державотворення свят – День Державного Прапора.  Адже саме синьо-жовтий стяг, поряд з гербом та гімном, символізує суверенітет нашої держави.  Полотнище зі зображенням безхмарного неба, що простягнулося над хлібними ланами,   не просто увібрало у себе прагнення українців до самостійності та  незалежності, а стало уособленням відродження нашої держави. Початком нової сторінки у історії української нації. Тож саме у цей величний день  ми відновлюємо своєрідну історичну справедливість: піднімаємо Державний стяг на тому флагштоці, де він майорів ще в середині 90-х . З роками  пам’ятний об’єкт забувся– нині ми хочемо повернути його попередню славу», - наголосив у своєму виступі Олег Баран.

 

 

 

 

baran3

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.