Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

Вівторок, 6 червня 2017, 17:45

Голова однієї із сільрад Яворівщини дозволив незаконно приватизувати сім земельних ділянок

земельна ділянка

Йдеться про 1,8 га вартістю 3,7 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Зокрема, протягом 2006–2007 років голова однієї з сільрад Яворівського району погоджував технічну документацію із надання у приватну власність 7 земельних ділянок загальною площею 1,8 га та вартістю 3,7 млн грн, які знаходилися біля міжнародної траси.

Посадовець підписав документацію із землеустрою щодо передачі у власність цих ділянок, однак землі розташовані за межами села, відтак сільський голова не мав права ними розпоряджатися.

Відтак, землі незаконно опинились в приватній власності, а на одній із цих ділянок уже стартувало будівництво готелю.

Наразі обвинувальний акт щодо посадовця за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України, скеровано на розгляд суду.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

На земельні ділянки накладено арешт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.